Slagerij Traiteur Jacobs

American style BBQ low & slow

Ribeye - Een smaakvol stuk!

Een populair biefstuksoort die mals en sappig is

  • Haal de ribeye uit de verpakking en laat het vlees rustig op temperatuur komen.
  • Richt uw barbecue in voor indirect barbecuen en wrijf het vlees in met uw favoriete rub.
  • Leg de ribeye op de barbecue bij een dome temperatuur van 110 graden en laat de ribeye garen tot een kerntemperatuur van maximaal 45 graden.
  • Haal het vlees van de barbecue af en richt de barbecue in voor direct barbecuen op een temperatuur van 250 graden.
  • Het is aan te raden om de ribeye een mooie 'grill ruit' te geven. Het mooist doet u dat met een gietijzeren rooster (maar een normaal rooster kan ook).
  • Laat het vlees ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie rusten, voordat u de ribeye serveert met uw favoriete barbecue saus.

Eet smakelijk!


Picanha -  Een echt juweeltje

Een runderstaartstuk die eigenlijk alleen peper en zout nodig heeft

  • Neem de picanha uit de verpakking en snijd de vetkant in, tot net op het vlees (ruitvorm is de meest gebruikte manier van insnijden voor dit vlees).
  • Bestrooi de vetkant met zout en laat de picanha op 110 graden garen (via indirect barbecuen) met de vetkant naar boven.
  • Voor de bereiding van dit vlees is een kerntemperatuurmeter belangrijk. Laat het vlees op de barbecue liggen tot dee een kern heeft bereikt van 45 graden. Daarna haalt u het vlees van de barbecue en stookt u de barbecue op naar 250 graden.
  • Hierna de picanha grillen boven kolen of briketten, tot hij een mooie kleur heeft, maar maximaal tot een kerntemperatuur van 52 à 54 graden.
  • Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie (niet helemaal afsluiten want dan gaart het vlees te ver door).
  • Na 10 minuten heeft de picanha een kerntemperatuur van 55 graden en kunt u het vlees snijden. Let op dat in de picanha vaak twee richtingen van de draad lopen en snijd alleen op de draad!
  • Bestrooi indien gewenst de picanha met wat zout en peper en serveer vervolgens met uw favoriete barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Buikspek - Een ware delicatesse

Zacht van binnen, knapperig van binnen. Hoe langzamer gegaard, des te lekkerder!

  • Neem een mooi stuk buikspek en bestrooi deze royaal met zout.
  • Bestrooi daarna de buikspek met flink wat van uw favoriete rub en richt uw barbecue in voor indirect barbecuen.
  • Laat de dometemperatuur oplopen tot ongeveer 130 graden en leg het buikspek op de barbecue, laat het garen tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  • Het is aan te raden om het stuk buikspek een kwartiertje voor het einde af te lakken met een barbecuesaus naar keuze.

Eet smakelijk!

Rack of pork -  onweerstaanbare varkensrib

Goed te combineren met diverse smaken en is erg sappig!

  • Haal de rack uit de verpakking en wrijf het vlees in met uw favoriete rub.
  • Richt uw barbecue in voor indirect barbecuen. Leg de rack of pork pas op de barbecue bij een dome temperatuur van 120 graden.
  • Laat de rack of pork op de barbecue liggen tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van tussen 62 en 67 graden. Dan is hij het lekkerst.
  • Serveer de rack of pork met uw favoriete barbecuesaus.

Menutip: samen met een gepofte aardappel en gegrilde groente serveert u een heerlijke complete maaltijd.

Eet smakelijk!

Kippendijen - Mals & sappig

De 'biefstuk' van de kip, erg lekker van smaak!

  • Kippendijen inwrijven met uw favoriete barbecue rub.
  • Richt uw barbecue in voor indirect barbecuen en laat de dome temperatuur oplopen tot tussen de 110 en 120 graden.
  • Voordat u de kippendijen op de barbecue legt, voegt u een klein handje van uw favoriete rookhout toe (bij kip is appel rookhout erg geschikt)
  • Rook de kippendijen in ongeveer een uur tijd tot een kerntemperatuur van 72 graden of hoger. Boven de 72 graden is de kip veilig te eten.
  • Eventueel een kwartiertje voor het einde de kippendijen nog even aflakken met een barbecuesaus naar keuze.

Eet smakelijk!


Pulled pork - Heerlijk langzaam gegaard varkensvlees

Een stuk vlees met een unieke smaak en structuur.

1. Verwarmen op de barbecue

  • Haal het vlees uit de vacuümzak en plaats het in een aluminiumbakje.
  • Plaats het bakje op het rooster van uw barbecue
  • Verwarm vervolgens het vlees gedurende een uur.

2. Verwarmen in heet water

  • Plaats het vlees, in de verpakking, in een pan met heen water op een laag vuur (niet koken) gedurende 1 uur.

3. Verwarmen in de oven

  • Neem het vlees uit de vacuümzak, plaats het in een braadpan en giet de marinade over het vlees.
  • Plaats daarna de braadpan in de oven gedurende 1 uur op 180 graden

Het vlees daarna met een vork 'uit elkaar trekken'. Serveer de pulled pork naturel of met een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Buffetten

Bent u met een groep van 25 personen of meer en bent u op zoek naar een heerlijk buffet? Wij kunnen diverse buffetten leveren, samengesteld in overleg.

Lees meer

Jacobs Foodservice

Met de modernste apparatuur bereiden wij uw maaltijd: warm, koelvers of vriesvers. Onze maaltijden zijn rijk aan vitaminen en hebben een laag cholesterol gehalte. Tevens zijn de ingrediënten met zorg uitgekozen.

Lees meer

Openingstijden

MaandagMa 13.30 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.30 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m

Slagerij Traiteur Jacobs

Slagerij Traiteur Jacobs

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.