Nieuws
Slagerij Jacobs klaar voor de toekomst
‘Twents Vakmanschap sinds 1931’, zo luidt het onderschrift bij de logo’s van Slagerij Traiteur Jacobs en Jacobs Foodservice aan de Azelosestraat in Borne. Eigenaar Thomas Jacobs is er maar wát trots op, want de ambachtelijke kwaliteiten van opa Jan en vader Dick hebben de inmiddels bijna honderdjarige en toonaangevende slagerij geen windeieren gelegd. “Tot op de dag van vandaag vormen vakmanschap en liefde voor het vak onze sleutelwoorden. Daar willen we dan ook onverminderd aan vasthouden. Sterker, we zouden ook niet anders kunnen. Maar de huidige tijd vraagt meer. Duurzaamheid, milieu én koopgedrag verplichten ons voortdurend te blijven schakelen en anticiperen”, aldus de derde generatie Jacobs.
Toekomstbestendig
Als voorbeeld noemt hij de krapte op de arbeidsmarkt, die ook in zijn slagerij voelbaar is. “Het vinden en behouden van gekwalificeerde mensen is een crime. Het leidde er de afgelopen maanden zelfs toe dat we zaterdags de winkeldeur gesloten moesten houden.” En met een diepe zucht: “Dat was het bitterste besluit dat ik ooit moest nemen.” Die beslissing leidde er echter wel toe dat hij in een verhoogd tempo naar toekomstbestendige oplossingen moest zoeken. En ook vond. Trots toont hij een nieuwe vorm van voorverpakkingen, vervaardigd uit papier/karton - dus milieuvriendelijk - maar wel zodanig samengesteld dat het de hitte van een oven en magnetron kan doorstaan.
“In deze voorverpakkingen vonden we de sleutel voor een nieuwe richting aan de vooravond van ons honderdjarig bestaan. Zeg maar Jacobs 3.0”, klinkt het lachend. “Door al ons vlees en onze vleeswaren te gaan voorverpakken, besparen we op arbeidstijd in de winkel, kunnen we veel beter plannen en zijn we in staat om de optimale kwaliteit te blijven leveren die klanten van ons zijn gewend.” Zo worden alle producten vacuumvers geseald, waarmee ze een houdbaarheidsdatum van maar liefst zeven dagen krijgen en ook wordt alles in meerdere portiegroottes voorbereid. Jacobs: “Handig voor zowel eenpersoonshuishoudens als voor complete gezinnen.”
Gelukkig weer op zaterdag
Én… door de nieuwe werkwijze kunnen vaste productiedagen worden ingepland, waarmee meer ruimte ontstaat voor klantadvies. “Ja, gelukkig ook weer op zaterdag!”, zegt Jacobs glunderend. Deze weken zijn de slagerijmedewerkers volop bezig de omslag te realiseren. “Best even wennen hoor, het dagritme is anders, de winkel krijgt een nieuw gezicht. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een belangrijke stap naar de toekomst zetten. Dat is ook het mooie: het blijft gewoon onze ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige slagerij, maar dan wel in een eigentijds jasje.” Eind deze maand moet het veranderingsproces zijn afgerond.
Foodservice speerpunt bij slagerij Jacobs
Thomas Jacobs kan er nog om lachen. "Ik denk dat het zo'n vijftien geleden is en vergeet het nooit", aldus de slagerij aan de Azelosestraat "We kregen een telefoontje van een mevrouw Geerts met de vraag of we een warme maaltijd konden verzorgen" 'Tuurlijk' zeiden we, al hadden we het nooit eerder gedaan. Binnen enkele weken serveerden we al zo'n 50 maaltijden uit." Inmiddels zijn de tijd veranderd, hebben de warme maaltijden plaatsgemaakt voor koelvers em vormt deze disciplineonder de naam Foodservice Jacobs een wezenlijk onderdeel van de ambachtelijke slagerij/traiteur. Lees meer>>
Jacobs specialiteiten te vinden in de schappen PLUS Borne
Onze specialiteiten vindt u ook bij de supermarkt Plus Huls van den Nieuwboer in Borne. Een rijke geschiedenis, gecombineerd met een toekomstgericht team, levert unieke kwaliteitsproducten.
Bestelwagen
Wij hebben een nieuwe gekoelde bestelwagen voor het rondbrengen van onze maaltijden en andere bestellingen!
1 april 2022
De nieuwe menuboekjes zijn per 1 april 2022 weer aanwezig. Ze staan vol met heerlijke verse en gezonde maaltijden.
1 februari 2022
Sinds 1 februari 2022 zijn er bij de lokale supermarkt, Huls van den Nieuwboer, diverse specialiteiten van ons verkrijgbaar. Vertrouwd en ambachtelijk lekker!
Nieuw in ons assortiment
- Bornese rib
- Cordon bleu
Oorkonde
Wij hebben een oorkonde ontvangen voor onze wildpaté. Daarnaast kreeg onze grillworst een eervolle vermelding.
Dry aged beef
Vanaf medio juni hebben wij dry aged beef in ons assortiment. Dry Aged Beef is heerlijk vlees dat door het rijpingsproces zijn unieke smaak krijgt.
Papieren tasjes
Sinds 1 januari hebben wij papieren tasjes in plaats van plastic tasjes. Daarnaast verpakken wij ons vlees nu ook in papieren zakken.
Slow food
Slow food is de nieuwe manier om vlees te bereiden. Een groot stuk vlees op de barbecue is heerlijk en gemakkelijker te bereiden dan u denkt. Met de lekkerste vleesspecialiteiten maakt u het buitenkoken nog lekkerder. U vindt in ons assortiment verschillende heerlijke grote stukken vlees. Vraag gerust naar de mogelijkheden en bereidingswijze in onze winkel. Lees meer >>
Bestel online
Bestel eenvoudig en snel in onze webshop! Kies voor afhalen in de winkel of bezorgen op vrijdag of zaterdag.
Heeft u speciale wensen of vragen? Neem gerust contact met ons op!

Jacobs Foodservice
Met de modernste apparatuur bereiden wij uw maaltijd: warm, koelvers of vriesvers. Onze maaltijden zijn rijk aan vitaminen en hebben een laag cholesterol gehalte. Tevens zijn de ingrediënten met zorg uitgekozen.
