Slagerij Traiteur Jacobs

American style BBQ low & slow

Ribeye - Een smaakvol stuk!

Een populair biefstuksoort die mals en sappig is

  • Haal de ribeye uit de verpakking en laat het vlees rustig op temperatuur komen.
  • Richt uw barbecue in voor indirect barbecuen en wrijf het vlees in met uw favoriete rub.
  • Leg de ribeye op de barbecue bij een dome temperatuur van 110 graden en laat de ribeye garen tot een kerntemperatuur van maximaal 45 graden.
  • Haal het vlees van de barbecue af en richt de barbecue in voor direct barbecuen op een temperatuur van 250 graden.
  • Het is aan te raden om de ribeye een mooie 'grill ruit' te geven. Het mooist doet u dat met een gietijzeren rooster (maar een normaal rooster kan ook).
  • Laat het vlees ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie rusten, voordat u de ribeye serveert met uw favoriete barbecue saus.

Eet smakelijk!


Picanha -  Een echt juweeltje

Een runderstaartstuk die eigenlijk alleen peper en zout nodig heeft

  • Neem de picanha uit de verpakking en snijd de vetkant in, tot net op het vlees (ruitvorm is de meest gebruikte manier van insnijden voor dit vlees).
  • Bestrooi de vetkant met zout en laat de picanha op 110 graden garen (via indirect barbecuen) met de vetkant naar boven.
  • Voor de bereiding van dit vlees is een kerntemperatuurmeter belangrijk. Laat het vlees op de barbecue liggen tot dee een kern heeft bereikt van 45 graden. Daarna haalt u het vlees van de barbecue en stookt u de barbecue op naar 250 graden.
  • Hierna de picanha grillen boven kolen of briketten, tot hij een mooie kleur heeft, maar maximaal tot een kerntemperatuur van 52 à 54 graden.
  • Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie (niet helemaal afsluiten want dan gaart het vlees te ver door).
  • Na 10 minuten heeft de picanha een kerntemperatuur van 55 graden en kunt u het vlees snijden. Let op dat in de picanha vaak twee richtingen van de draad lopen en snijd alleen op de draad!
  • Bestrooi indien gewenst de picanha met wat zout en peper en serveer vervolgens met uw favoriete barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Buikspek - Een ware delicatesse

Zacht van binnen, knapperig van binnen. Hoe langzamer gegaard, des te lekkerder!

  • Neem een mooi stuk buikspek en bestrooi deze royaal met zout.
  • Bestrooi daarna de buikspek met flink wat van uw favoriete rub en richt uw barbecue in voor indirect barbecuen.
  • Laat de dometemperatuur oplopen tot ongeveer 130 graden en leg het buikspek op de barbecue, laat het garen tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  • Het is aan te raden om het stuk buikspek een kwartiertje voor het einde af te lakken met een barbecuesaus naar keuze.

Eet smakelijk!

Rack of pork -  onweerstaanbare varkensrib

Goed te combineren met diverse smaken en is erg sappig!

  • Haal de rack uit de verpakking en wrijf het vlees in met uw favoriete rub.
  • Richt uw barbecue in voor indirect barbecuen. Leg de rack of pork pas op de barbecue bij een dome temperatuur van 120 graden.
  • Laat de rack of pork op de barbecue liggen tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van tussen 62 en 67 graden. Dan is hij het lekkerst.
  • Serveer de rack of pork met uw favoriete barbecuesaus.

Menutip: samen met een gepofte aardappel en gegrilde groente serveert u een heerlijke complete maaltijd.

Eet smakelijk!

Kippendijen - Mals & sappig

De 'biefstuk' van de kip, erg lekker van smaak!

  • Kippendijen inwrijven met uw favoriete barbecue rub.
  • Richt uw barbecue in voor indirect barbecuen en laat de dome temperatuur oplopen tot tussen de 110 en 120 graden.
  • Voordat u de kippendijen op de barbecue legt, voegt u een klein handje van uw favoriete rookhout toe (bij kip is appel rookhout erg geschikt)
  • Rook de kippendijen in ongeveer een uur tijd tot een kerntemperatuur van 72 graden of hoger. Boven de 72 graden is de kip veilig te eten.
  • Eventueel een kwartiertje voor het einde de kippendijen nog even aflakken met een barbecuesaus naar keuze.

Eet smakelijk!


Pulled pork - Heerlijk langzaam gegaard varkensvlees

Een stuk vlees met een unieke smaak en structuur.

1. Verwarmen op de barbecue

  • Haal het vlees uit de vacuümzak en plaats het in een aluminiumbakje.
  • Plaats het bakje op het rooster van uw barbecue
  • Verwarm vervolgens het vlees gedurende een uur.

2. Verwarmen in heet water

  • Plaats het vlees, in de verpakking, in een pan met heen water op een laag vuur (niet koken) gedurende 1 uur.

3. Verwarmen in de oven

  • Neem het vlees uit de vacuümzak, plaats het in een braadpan en giet de marinade over het vlees.
  • Plaats daarna de braadpan in de oven gedurende 1 uur op 180 graden

Het vlees daarna met een vork 'uit elkaar trekken'. Serveer de pulled pork naturel of met een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Buffetten

Bent u met een groep van 25 personen of meer en bent u op zoek naar een heerlijk buffet? Wij kunnen diverse buffetten leveren, samengesteld in overleg.

Lees meer

Jacobs Foodservice

Met de modernste apparatuur bereiden wij uw maaltijd: warm, koelvers of vriesvers. Onze maaltijden zijn rijk aan vitaminen en hebben een laag cholesterol gehalte. Tevens zijn de ingrediënten met zorg uitgekozen.

Lees meer

Openingstijden

MaandagMa 13.30 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.30 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m

Slagerij Traiteur Jacobs

Slagerij Traiteur Jacobs